SAJTÓKÖZLEMÉNY 2021 03.10.

Áder János lesz a HuPCC első konferenciájának fővédnöke

2021.03.10. – A Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciáját április 12-15. rendezi meg, melynek fővédnöki felkérését Áder János Köztársasági Elnök Úr örömmel elfogadta. A megnyitó napján videóüzenetben köszönti a Tudományos Konferencia résztvevőit.

A konferencia védnöki felkérését elfogadta és beszédet mond Palkovics László Miniszter Úr is, az eseményt támogató Információs és Technológiai Minisztérium képviseletében. A megnyitó ülést videóüzenetben köszönti továbbá Hoesung Lee, az IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change – Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) elnöke.

A konferencia célja, hogy feltérképezze a hazai éghajlatváltozás témakörével foglalkozó tudományos műhelyeket, kutatókat és kutatásokat; fórumot biztosítson az országban folyó éghajlatváltozással kapcsolatos kutatások, tudományos munkásságok bemutatására és a szélesebb szakmai közösséggel való megismertetésre, és erősítse az éghajlatváltozással foglalkozó magyar tudományos kutatói közösséget, valamint segítse köztük az interdiszciplináris párbeszéd és együttműködés kialakulását az egymástól távolabb eső tudományterületek között is.

Köszönjük az online konferenciára eddig beérkezett közel kétszáz regisztrációt.
A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk, várjuk a kutatóműhelyek, intézetek és fiatal kutatók jelentkezését 2021. március 12-ig.

Lépjen
velünk