Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia

Ismertető

Az IPCC (Kormányközi Éghajlatváltozási Testület) mintájára frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) tudományos konferenciát hív össze, amelynek alapvető célja az Első Nemzeti Éghajlatváltozási Értékelő Jelentés megírásának megalapozása.

A Testület céljainak megfelelően a konferencia az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatást végző egész magyar tudományos életet szólítja, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos összes problémát és megoldást próbálja lefedni. Ezen átfogó céljával, amely révén egyszerre tárgyalja a természettudományos alapokat, a hatásokat, az alkalmazkodást és a mérséklést is az egész hazai tudományos közösséggel, az első, az éghajlatváltozással átfogóan foglalkozó tudományos konferencia. 

A konferencia fő tematikai területeit a 2019. május 28-29.-én Szegeden megtartott “Éghajlatváltozás Magyarországon: Nemzeti Értékelő Jelentés Jelentés előkészítő (scoping) konferenciá”-n elfogadott tartalom adja, ami az éghajlatváltozással kapcsolatos tudományágak teljes területét fedi le 10 témakörben.

A konferencia célja, hogy:

A konferencia társelnökei:

Dr. Ürge-Vorsatz Diana

A Közép-Európai Egyetem Professzora, az IPCC III. munkacsoportjának alelnöke

Dr. Gál Tamás

Tanszékvezető helyettes egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem TTIK, Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék

Szekció címek és szekció elnökök

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
A projekt megvalósításához a támogatást biztosította: