Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia

Az eredeti felhívás előadásra való jelentkezésre

Felhívás előadásra való jelentkezésre

A Konferencia Programelőkészítő Bizottsága várja minden olyan kutató vagy szakember jelentkezését, aki munkásságának az éghajlatváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos vonatkozásait szeretné megismertetni a szélesebb magyar tudományos közösséggel. Különösen várjuk azok jelentkezését, akiket érdekel az IPCC Értékelő jelentéseinek mintájára születendő Első Nemzeti Éghajlatváltozási Értékelő Jelentés kidolgozásában szerzőként való részvétel, vagy szeretne ezzel kapcsolatban tájékozódni. A szerzőséggel járó feladatokról itt lehet részletesebben tájékozódni.

A Bizottság várja a tervezett 15 perces előadások kivonatát minden olyan kutatással foglalkozó egyéntől, akinek vagy a Kárpát-Medencére vonatkozó tudományos eredményei vannak, vagy itt végzi az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatásait, intézeti, szakmai háttértől és kortól függetlenül. Fiatal kutatók, pályakezdők (doktoranduszok, akár TDK-zók) jelentkezését is bátorítja a Bizottság. Civil szervezetekben, egyházakban, kormányzati szervezetekben, és gazdasági tevékenységet folytató intézményekben folyó kutatásoknak is szeretne teret adni mind a konferencia, mind pedig a Jelentést író szerzők kiválasztási folyamata. A bemutatandó eredmények más tudományos konferencián vagy publikációban való korábbi bemutatása nem zárja ki a HuPCC konferencián való megjelenítését, mivel a konferencia célja az éghajlatváltozással kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb magyar kutatási eredmények megismerése. Egy kutatócsoport vagy személy több absztraktot is leadhat.

a konferencián való részvétel nincs díjfizetéshez kötve

A konferencián bemutatott előadások videói a Nemzeti Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) weboldalán és online felületein a konferenciát követően is elérhetők lesznek.

A jelentkezések a következőket tartalmazzák:

Kérdésekkel forduljon a konferencia@hupcc.hu címen kollégáinkhoz.

A jelentkezés sikeréről és az előadás pontos idejéről, módjáról legkésőbb március 30-ig tájékoztatást küldünk. A konferenciára kiválasztott előadóktól várjuk, hogy a konferencia többi szekcióján is részt vegyen, szakmailag hozzájáruljon, tehát kérjük, ezt a négy napot, amennyire lehet, próbálja meg szabadon tartani a konferencián való részvételre.

A kiválasztás kritériumai: