289 jelentkezés érkezett a HuPCC konferenciára

2021.03.23. A Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) 2021 április 12-15. között rendezi meg az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciát. A felhívásra 289 jelentkezés érkezett, ebből 262 elfogadott előadás, 24 elfogadott poszter született.

Több, mint 80 intézményből jelentkeztek, a legtöbben 4 egyetemről: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapesti Corvinus Egyetem és Nemzeti Közszolgálati Egyetem.  

A plenáris ülés előadói

A konferencia fővédnöki felkérését Áder János Köztársasági Elnök Úr örömmel elfogadta. A megnyitó napján videóüzenetben köszönti a Tudományos Konferencia résztvevőit. A konferencia védnöki felkérését elfogadta és beszédet mond Palkovics László Miniszter Úr is, az eseményt támogató Információs és Technológiai Minisztérium képviseletében. A megnyitó ülést videóüzenetben köszönti Hoesung Lee, az IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change – Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) elnöke.  A megnyitó ülésen plenáris előadást tart Lánczi András a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Ifj. Chikán Attila, elnök, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetsége, Ürge-Vorsatz Diána, alelnök, HuPCC és Szekér László, elnök, HuPCC. A záró plenáris ülésen előadást tart többek között Steiner Attila Államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Birkner Zoltán elnök,  Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), Markku Ollikainen a Finn Éghajlatváltozási Testület elnöke és Gál Tamás, alelnök, HuPCC.

A konferencia végleges programjának kihirdetése és az előadók kiértesítése március végéig megtörténik.

Lépjen
velünk
kapcsolatba